Email: info@drsticker.be Vragen? Bel Dr. Sticker: 0031 165 534026 nl be de fr uk es

5 tips om goedkope(r) stickers te bestellen

  • Geplaatst op
  • Door Remo van Gils
5 tips om goedkope(r) stickers te bestellen

Op zoek naar stickers, maar heb je slechts een klein budget? In deze blog vertellen wij je graag wat meer over onze 5 tips om goedkoper stickers te bestellen.

5 tips om goedkope(r) stickers te bestellen

Goedkope stickers nodig voor je vereniging of stichting? Of misschien voor promotionele doeleinden? Kortom ben je op zoek naar stickers maar is je budget slechts beperkt? Ook dan ben je bij Dr.Sticker aan het juiste adres. In deze blog vertellen wij je graag wat meer over onze 5 tips om goedkoper stickers te bestellen.

 

Bestel stickers op vel of op rol

Een makkelijke manier om voordeliger stickers te bestellen is om de stickers niet per stuk maar per vel of rol te bestellen. Ondanks dat een groot gedeelte van ons proces geautomatiseerd is komt er ook nog altijd handwerk kijken bij het produceren van de stickers. De stickers moeten namelijk van handmatig van de snijmachine afgehaald worden, wij noemen dit rapen. Bij het rapen van losse stickers moet elke sticker individueel van de machine afgehaald worden, bij stickers op vel alleen het vel. Afhankelijk van het formaat van de stickers kunnen er dus een groot aantal stickers tegelijkertijd van de machine afgehaald worden. 

 

Bij stickers op rol is dit nog makkelijker, de stickers worden op lange stroken geprint met een digitale HP Indigo 6900 printer. Vervolgens worden de stickers door middel van lasersnijden op de rol gesneden. Hiermee worden de stanskosten bespaard en kunnen er gemakkelijk verschillende vormen en formaten gesneden worden. De stroken worden tegelijkertijd automatisch opgerold op de 76 mm rol kernen. Het enige handwerk dat hier nog aan te pas komt is het inpakken van de rollen. 

 

Bestel via de online ontwerptool

Zoals bij de vorige tip al is aangegeven is een groot gedeelte van ons productieproces geautomatiseerd, door te bestellen via de online ontwerptool komen uw stickers direct in dit automatische proces terecht. Hierbij is de eerste handmatige handeling pas het verplaatsen van de geprinte rol naar de snijmachine of als je gekozen hebt voor gelamineerde stickers het verplaatsen van de rol naar de laminator. 

 

Op deze manier worden er twee belangrijke stappen uit het proces overgeslagen, namelijk het handmatig invoeren van uw bestelling en het handmatig opzetten van de print en snijbestanden. De online ontwerptool doet al dit werk namelijk al voor ons en zoals je begrijpt scheelt dit een hoop in de kosten van de stickers.

 

Hogere oplage = goedkopere stickers per stuk

Bij het produceren van stickers komen altijd een aantal opstartkosten kijken. Een sticker is namelijk niet zomaar opgezet en klaar om geproduceerd te worden. Er moeten namelijk nog snijlijnen om de sticker gezet worden, dit kan handmatig gebeuren of door onze automatisering, maar ook als dit automatisch gedaan wordt zijn hier kosten aan verbonden. Daarna moet het juiste materiaal in de printers gehangen worden. Nadat het ontwerp geprint is worden deze gesneden, maar ook hier moeten er per sticker instellingen worden aangepast. Is het bijvoorbeeld een dikker materiaal dan moet er een andere snijdikte worden ingesteld en soms moet er zelfs een snijmesje omgewisseld worden. 

 

Dit zijn vaste kosten die doorberekend moeten worden, maar bij een grotere oplage stickers betaal je deze slechts eenmalig. Je begrijpt dat de kosten voor 1 losse sticker daarom dus een stuk hoger ligt dan de kosten per sticker wanneer je een hogere oplage besteld. 

 

Laten we dat even uitleggen aan de hand van een staffel. Hiervoor gebruiken wij dit keer vierkante stickers van 5 x 5 centimeter op een standaard glanzend stickervinyl (de prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten).

 

Aantal stuks

Prijs (incl. BTW) Prijs per sticker (incl. BTW)
1 €22.17 €22.17
25 €26.19 €5.24
100 €38.75 €0.39
500 €105.75 €0.21
1000 €189.50 €0.19


Standaard vormen en maten

Een andere manier om te besparen in de kosten van de stickers is het kiezen van een standaard vorm en formaat voor je stickers. Wij bieden de optie aan om de stickers in je eigen formaat en vorm te bestellen, maar zorgt er wel voor dat er aan onze kant een speciaal snijbestand gemaakt moet worden. Bestel je de stickers echter in een standaard vorm en formaat dan hebben wij hiervoor de bijbehorende snijbestanden al helemaal klaar staan. 

 

Het gebruiken van gestandaardiseerde snijbestanden zorgt er voor dat wij meerdere bestellingen van dezelfde vormen en maten in 1 keer kunnen snijden zonder dat de snijmachine opnieuw ingesteld hoeft te worden. Dit zorgt voor een snellere doorloop van de bestellingen en zorgt er ook voor dat de stickers goedkoper geproduceerd kunnen worden.  

 

Standaard materiaal

Onze laatste tip van de vijf tips om goedkoper(e) stickers is het bestellen van stickers op een standaard materiaal. Dr.Sticker biedt haar stickers aan op een grote verscheidenheid aan materialen, zo zijn de stickers te gebruiken voor verschillende toepassingen. Heb jij stickers nodig die extra hard kleven, dan hebben wij daar het juiste materiaal voor. Of zoek je misschien juist het tegenovergestelde? Dan hebben wij ook speciale materialen die gemakkelijk weer te verwijderen zijn na gebruik. 

 

Als Dr.Sticker zijn wij er trots op dat wij de stickers op al deze verschillende materialen kunnen leveren, maar als je op zoek bent naar de voordeligste optie voor de stickers dan is het het slimst om te kiezen voor één van onze standaard materialen. Kies je voor een standaard glanzend, mat of transparant stickervinyl dan kies je voor één van onze meest voorkomende materialen. Waarom is dit voor jou voordeliger? 

 

Als je kiest voor één van deze drie materialen dan zijn er naast jouw bestelling waarschijnlijk nog een hele hoop andere bestellingen op dit materiaal. Wij kunnen al deze bestellingen op 1 lange rol printen en daarna achter elkaar verwerken op de snijmachine. De printer hoeft slechts 1 keer ingesteld te worden en er hoeft geen andere materiaal in de machine gehangen te worden. Daarna kunnen al de bestelling op ditzelfde materiaal achter elkaar gesneden worden, de machine staat tenslotte al ingesteld op het juiste materiaal. 

 

Deze drie materialen zijn ook het voordeligst voor ons om in te kopen. Alle drie de materialen zijn van monomeer kwaliteit en perfect voor binnen gebruik of tijdelijke toepassingen zoals promotiemateriaal. Omdat deze materialen de meest voorkomende materialen zijn binnen onze productie kunnen wij de rollen ook in grote oplages van de fabrikant afnemen, dit scheelt ons in kosten en dit voordeel is ook weer doorberekend naar jouw stickers. 

 

Kortom, er zijn genoeg manier om bij Dr.Sticker goedkoper(e) stickers te bestellen. Kies de tips die voor jou het meest van toepassing zijn. Weet je misschien nog niet helemaal zeker of de bestanden geschikt zijn, dan is het slim om een extra drukproef aan te vragen. Dit betekend dat de bestelling niet door onze automatisering wordt opgepakt, maar je kan er in dit geval wel voor kiezen om een standaard vorm of formaat aan te houden. Heb je losse stickers nodig voor een promotionele actie en zijn stickers op vel of rol dus geen optie, dan kun je er wel voor kiezen om een grotere oplage te bestellen en zo in kosten te besparen. 

 

Heb je toch nog wat vragen over hoe jij zo voordelig mogelijk je stickers kan bestellen? Neem dan gerust contact met ons via info@drsticker.nl , bel ons op 0165-534026 of vul ons contactformulier in.