Email: info@drsticker.be Vragen? Bel Dr. Sticker: 0031 165 534026 nl be de fr uk es

Contour gesneden stickers

  • Geplaatst op
  • Door Remo van Gils
Contour gesneden stickers

Opzoek naar gesneden teksten, logo's etc.? DrSticker adviseert u graag over de juiste keuze voor materialen of technieken.

Wat betekent contour gesneden?

Contour gesneden stickers, ook vaak volledig gesneden of vrije vorm stickers genoemd. Zijn stickers waarbij de snijlijn van de sticker de contouren van je ontwerp volgt. Bij alle andere stickers heb je te maken met een vaste vorm, bijvoorbeeld rond of vierkant. Bij een vrije vorm bepaal je zelf in welke vorm de sticker gesneden wordt.

DrSticker adviseert u graag over de juiste keuze voor materialen of technieken.

Wanneer je bijvoorbeeld je logo graag volledig gesneden wilt hebben zonder wit ruimte kies je voor een contour gesneden sticker. Wil je graag een uitsparing in je sticker? Ook dat kan!

 

Stickers met een buitencontour

 

Volledig uitgesneden raamsticker

 

Contour stickers online te bestellen

Contour gesneden stickers kun je online bestellen via onze ontwerpmodule of vraag vrijblijvend een offerte aan

 

Wat is contour snijden?

Het Contour uitsnijden van een sticker betekent dat onze snijplotter de stickers uitsnijd in elke gewenste vorm. Hierbij kunt u denken aan elke vrije vorm, dus van losse letters tot de vorm van logo / afbeelding. Er wordt gebruikt gemaakt van een digitale snijplotter die werkt met een los mes. De software zorgt ervoor dat alle gewenste vormen uitgesneden kunnen worden. Omdat Dr.Sticker geinvesteerd heeft in Zünd snijplotters kunnen wij snel en voordelig stickers snijden. Voor het contour snijden van stickers doen wij tegen een kleine meerprijs, wanneer je dit vergelijkt met de druktechniek die gebruik maakt van een stansmes is dit tot 85% goedkoper!

 

 

 

Via onze online ontwerptool bieden we 2 soorten contour gesneden opties aan:

Contour gesneden:

Buitenste vorm uitgesneden met een rand van 3 millimeter rondom.

 

Volledig gesneden:

Alles volledig uitgesneden, vaak gekozen voor vrijstaande letters, cijfers, logo's etc.

 

 

Van stickervel tot los uitgesneden contour letters

Door de grote diversiteit die contour cut met zich mee brengt kan je nu alle kanten op. Zo kunnen we zogenaamde stickervellen maken met daarop geprint diverse vormen stickers (en overige gedeelte ook meegeprint). Maar er kunnen ook volledige vrijstaande letters worden uitgesneden. De sticker wordt uitgesneden in de vrije vorm door middel van een zogenaamde half-cut. Het schutvel waar de sticker op ligt zal rechthoekig uitgesneden worden. Deze losse letters of vrije vormen werken wij nog extra af met een applicatie laag. Dit is een soort aanbrenglaag waarmee u de sticker gemakkelijk in 1 geheel kunt aanbrengen. 
 

Het voorzien van de contour gesneden sticker van een applicatielaag (aanbrenglaag)

 

Tips voor het opzetten bestanden

Voor onze stickers met een buitencontour genereren wij automatisch een rand van 3 millimeter rond de geuploade afbeelding.

 

Voor volledig gesneden stickers is het belangrijk dat het geuploade bestand een vector bestand is.
Met die bestanden kunnen wij direct een snijlijn genereren die precies de lijnen van het ontwerp volgt.

 

Zelf een snijlijn maken?
Gebruik programma's Adobe Illustrator of indesign. Gebruik een overlap van +/- 3 mm, geef de contour snijlijn aan in een afwijkende (bijvoorbeeld magenta) lijn. Deze lijn wordt dan niet meegeprint, maar gebruikt als snijlijn (geef dit in het bestelproces bij veld opmerkingen ook extra aan). Om volledig contour te kunnen uitsnijden kunnen we enkel werken met vector bestanden.