Email: info@drsticker.be Vragen? Bel Dr. Sticker: 0031 165 534026 nl be de fr uk es

Stickers met witte inkt

  • Geplaatst op
  • Door Remo van Gils
Stickers met witte inkt

DrSticker heeft een digitale printer die weerbestendige witte inkt kan printen. Hiermee zijn wij als sticker producent een voorloper en kunnen al vanaf 1 stuk transparante stickers met (dek)wit printen.

Wat is dekwit en wanneer heb ik dit nodig?

Wanneer wij printen met dekwit wil dit zeggen dat er naast de standaard CMYK kleuren witte inkt wordt toegevoegd aan het drukproces. Bij gebruik van dekwit wordt er eerst of als laatst een witte laag inkt op het materiaal aangebracht. Daaroverheen worden de eventueel andere kleuren geprint. Het is namelijk ook mogelijk om alleen witte bedrukking aan te brengen.

Dekwit is noodzakelijk als je stickers laat maken op een transparante of gekleurde ondergronden zoals bijvoorbeeld neon en chrome én je wit in het ontwerp hebt zitten. Wanneer je een ontwerp door Dr.sticker laat printen op wit vinyl of papier, dan is dat geen probleem. Dan wordt er namelijk geen inkt geprint op de delen die wit moeten worden. Bij een transparante of ander kleur ondergrond worden die delen de kleur van het materiaal als je geen dekwit zou toevoegen. Omdat wij gebruik maken van transparante inkten zorgt het dekwit er voor dat de kleur 100% dekken is op transparant materiaal. Heel handig als u dit plakt op donkere ondergronden of als het goed zichtbaar moet zijn op een ruit.

 

 

 

Stickers met witte inkt? Is dat dan niet standaard?

Nee, dat is het zeker niet in het digitaal printen. Andere druktechnieken bieden dit ook aan, maar zijn kostbaar bij kleine aantallen (zeefdruk) of de stickers (offset druk) zijn niet weerbestendig. Met onze machine kunnen we haarscherp (1440 dpi) vanaf 1 stuk en in elk formaat en vorm stickers met witte inkt printen.
 

 

Binnenruit stickers?

Ben je opzoek naar stickers die je aan de binnenkant plakt en die dan aan de buitenkant zichtbaar zijn? Kies dan voor een binnenruitsticker, vaak gebruikt in bijvoorbeeld etalages. Bij een binnenruitsticker printen wij eerst de opdruk op transparant vinyl en printen hier vervolgens dekwit overheen zodat de sticker vol is van kleur.

 

 

 

Voorbeeld: Bovenste sticker is met dekwit, onderste niet. Sticker is zonder dekwit dus een stuk onduidelijker.

 

 

Online transparante stickers met witte inkt ontwerpen & bestellen

Bestel deze transparante stickers met witte inkt direct online via onze ontwerptool of vraag vrijblijvend een offerte aan.