Email: info@drsticker.be Vragen? Bel Dr. Sticker: 0031 165 534026 nl be de fr uk es

Transparant vinyl

  • Geplaatst op
  • Door Remo van Gils
Transparant vinyl

DokterSticker adviseert u graag over de juiste keuze voor materialen met deze keer transparant vinyl. Stickers laten printen op transparant vinyl is een mooie toepassing, echter merken wij dat niet al onze klanten rekening houden met de eventuele nadelen die dit materiaal kan hebben.

Reclame maken op je raam? Dan is het wel zo handig dat jij er in ieder geval doorheen kunt kijken. Laat transparante stickers drukken en maak op een unieke manier reclame. Je kunt transparante stikkers drukken om jouw pand te voorzien van jouw logo, om jouw ramen te beplakken met een mooie aanbieding of gewoon ter decoratie.

 

Verschillende soorten transparant vinyl

Bij DrSticker hebben wij transparant sticker vinyl in allerlei verschillende soorten en kwaliteiten.

Zo hebben wij bijvoorbeeld een transparante folie die geen lijmlaag heeft maar microscopische zuignapjes, glasheldere folie en zelfs volledig biologische transparante folie.
Voor elke toepassing hebben wij een toepasbare folie, neem contact met ons op voor advies en gratis materiaalsamples met standaard opdruk.

 

 

Transparant vinyl bevat standaard geen witte inkt

Een aantal belangrijke punten wanneer u een sticker laat printen op transparant

  • De kleur wit van uw afbeelding/ ontwerp zal niet uitgeprint worden.
  • De witte vlakken van uw afbeelding/ontwerp zullen dus transparant blijven.
  • Alle andere kleuren niet 100 % dekkend.

Transparant vinyl zonder dekwit is dus niet aan te raden wanneer u deze plakt op donkere ondergronden. Voor donkere ondergronden adviseren wij transparant vinyl incl dekwit te bestellen. Hierbij zijn de kleuren wel 100% dekkend

Ga direct online aan de slag of vraag vrijblijvend een offerte aan
 


Voorbeeld: Het linker deel van de sticker is zonder (dek)Wit geprint en het rechter gedeelte wel. Zonder dekwit blijft de inkt dus nog steeds doorzichtig en is dus haast niet zichtbaar op een donkere ondergrond. 

Wat betekent dan eigenlijk niet 100% dekkend?

U moet het eigenlijk zo zien, als u de sticker op bijvoorbeeld glas plakt, dan kunt u nog door de kleuren heen kijken. Hierdoor zijn de meeste kleuren dus niet duidelijk op glas of donkere ondergronden.

Voorbeeld: Sticker is geplakt op een zwarte ondergrond. De bovenste variant bevat dekwit en de onderste niet. Je ziet dus dat de onderste variant niet goed leesbaar is omdat de ondergrond er doorheen komt.

 

 

 

Waar kunt u dan wel transparant vinyl zonder dekwit goed op gebruiken?

Plakt u de sticker enkel op witte (lichte gekleurde) ondergronden, dan zult u geen last hebben van het feit dat de kleur niet goed dekt.
Of mocht de print enkel een hele donkere kleur bevatten, zoals zwart. Dan dekken deze kleuren goed genoeg om zichtbaar te zijn. Let dan uiteraard wel op dat bijvoorbeeld een zwarte printen op transparant vinyl en vervolgens plakken op een donkerbruine ondergrond , de print in het niets gaat vallen.

 

Dus welke alternatieven zijn er precies?

We begrijpen dat u kiest voor transparant vinyl, omdat u wilt dat het geen sticker is met een “wit vlak” , hier zijn 2 alternatieven voor:

Toch laten printen op Wit vinyl, maar deze precies uitsnijden zodat het wit niet te zien is. Wij kunnen in elke vorm uitsnijden van rechthoek, rond tot “vrije” vorm ( contour cut). U moet de term Wit vinyl zien als basis laag die nodig is om de kleuren 100% dekkend te krijgen. Net zoals u ook wit papier in uw eigen printer gebruikt. Deze kunt u ook volledig vullend printen, zodat u geen wit meer ziet.

Printen op transparant vinyl maar met Dekwit. Wij printen dan eerst een laag met witte inkt en dan vervolgens de gewenste kleur. Dit zorgt weer dat de kleur dekkend is. 

Ga direct online aan de slag of vraag vrijblijvend een offerte aan