Email: info@drsticker.be Vragen? Bel Dr. Sticker: 0031 165 534026 nl be de fr uk es

Waar worden keuringsstickers voor gebruikt?

Stickers kunnen behalve voor decoratieve-of reclamedoeleinden zeker ook een zeer functionele rol vervullen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij keuringsstickers. Keuringsstickers worden gebruikt om aan te geven wanneer een bepaald apparaat of arbeidsmiddel gekeurd moet worden. Sommige apparaten moet elk jaar gecontroleerd worden, andere apparaten om de 3 of 5 jaar. Om te voorkomen dat vergeten wordt om al deze verschillende apparaten te controleren wordt er vaak gebruikt van keuringsstickers. Hierop is duidelijk te zien wanneer de volgende onderhoudsbeurt plaats moet vinden. Deze keuring kan dan dus op tijd ingepland worden en zo zal de kans op ongelukken met een apparaat dat niet meer aan de juiste eisen voldoet significant verkleind worden. 

Keuringsstickers worden in diverse branches gebruikt. Hierbij kunt u onder andere denken aan de industriële sector, de bouw en transport, warehousing en logistiek & beveiliging. De stickers kunnen op veel verschillende producten toegepast worden, allerlei apparaten en middelen moeten regelmatig gecontroleerd en gekeurd worden. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld CV installaties, meetapparatuur of andere industriële machines. Maar ook gereedschap en beschermingsmiddelen. Denk hierbij ook aan trappen, steigers en hoogwerkers. Voor medische apparatuur is het ook zeer belangrijk dat deze op tijd gekeurd worden. Ook producten waarbij men misschien niet gelijk aan denkt moeten gekeurd worden, denk bijvoorbeeld aan speeltoestellen of het koffiezetapparaat op kantoor. 

Naast dat de keuringsstickers een goede reminder zijn voor de onderhoudsbeurten, stralen de stickers ook vertrouwen uit. Wanneer het duidelijk zichtbaar is dat de apparaten gekeurd zijn zorgt dit ervoor dat medewerkers, klanten en andere bezoekers duidelijk kunnen zien dat het bedrijf nauwkeurig omgaat met de veiligheidseisen.  

 

Is het verplicht om keuringsstickers te gebruiken?

Het gebruik van keuringsstickers is niet verplicht, wel is het in sommige gevallen (NEN- en VCA-keuringen) verplicht om de keuringen te registreren. Het gebruik van keuringsstickers maakt het echter wel een stuk gemakkelijker om bij te houden wanneer de volgende keuring plaats moet vinden. Zeker als er veel apparaten op verschillende momenten gekeurd moeten worden. 

Ook kan op deze manier voorkomen worden dat slechts één persoon verantwoordelijk is voor het bijhouden van de keuringen. De stickers zorgen ervoor dat iedereen eenvoudig kan zien wanneer de volgende onderhoudsbeurt plaats moet vinden. Ook als de persoon die de keuringen normaliter bijhoudt bijvoorbeeld op vakantie is kan er op deze manier tijdig gezorgd worden voor het inplannen van een volgende keuring. 

 

Hebben jullie ook NEN-keuringsstickers?

Er zijn verschillende NEN-normen die voor specifieke producten de veiligheidsnormen beschrijven. In deze normen staat onder meer beschreven dat er periodieke controles uitgevoerd moeten worden op apparaten en installaties, om zo de apparatuur te kunnen testen op defecten en hun veiligheid. Keuringen voor deze arbeidsmiddelen mogen alleen uitgevoerd worden door een speciaal daarvoor opgeleide keurmeester. De keurmeester legt de resultaten van de keuring vast in een speciaal keuringsrapport dat op verzoek altijd getoond moet kunnen worden aan de arbeidsinspectie. 

De standaard keuringsstickers die wij in onze webshop aanbieden hebben geen speciale NEN vermelding en kunnen dus in het algemeen gebruikt worden als keuringsstickers voor uw apparatuur. Bent u op zoek naar stickers voor bepaalde NEN-normen dan kunnen wij deze natuurlijk ook voor u maken. In dit geval kunt u deze eenvoudig zelf bestellen via onze online ontwerptool of u kunt een op maat gemaakte offerte bij ons aanvragen via info@drsticker.nl 

 

Van welk materiaal worden de stickers gemaakt?

Onze standaard keuringsstickers worden geprint op een mat Orajet 3164 MX stickervinyl. Dit matte materiaal is water- en UV-bestendig en kan dus zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ook is het matte stickervinyl te beschrijven met een watervaste stift, heeft u geen kniptang beschikbaar dan kunt u op deze manier toch de keuringsdatum afvinken. 

Op zoek naar hufterproof keuringsstickers? Dan zijn stickers van een ultra-destructable materiaal de juiste keuze. Dit materiaal brokkelt af zodra iemand deze probeert los te peuteren. Bent u op zoek naar stickers geprint op dit materiaal dan kunt u deze eenvoudig via onze online ontwerptool bestellen of u kunt contact met ons opnemen via info@drsticker.nl voor een geheel vrijblijvende offerte. 

 

Welke ondergronden zijn geschikt voor keuringsstickers?

Deze stickers kunt u gebruiken op vlakke of licht gebogen ondergronden. Bij het aanbrengen van de stickers is het wel belangrijk dat de ondergrond van te voren schoon en vetvrij is gemaakt. Voor een goede aanvangskleefkracht van de stickers is een schone en vetvrije ondergrond zeer belangrijk, ook is het belangrijk om rekening te houden met de aanbrengtemperatuur. Houd hiervoor een minimale temperatuur van 10 graden Celsius aan. In gebruik kunnen de stickers tegen een temperatuur van -40 tot 80 graden Celsius. 

Stickers nodig voor machines met een oneffen oppervlak zoals een poedercoat? Dan kunt u beter kiezen voor een extra hardklevend materiaal. Stickers van dit materiaal worden ook altijd afgewerkt met een extra glans of mat laminaat. Dit zorgt voor extra bescherming tegen bijvoorbeeld chemicaliën. Heeft u al een ontwerp? Dan kunt u deze variant eenvoudig zelf via online online tool bestellen. Liever nog wat hulp van ons? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor wat meer informatie of het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte.

 

Hoe worden de keuringsstickers afgewerkt en geleverd?

Standaard worden de stickers geleverd per vellen van +/- 10 stickers. De stickers worden digitaal voorgesneden op de vellen en zijn zo eenvoudig van het vel af te halen. Om het de monteurs zo makkelijk mogelijk te maken is er gekozen voor kleine gebruiksvriendelijke stickervellen.   

Mocht u de stickers liever op rol ontvangen dan is dit ook mogelijk. Neem in dit geval even contact op met één van onze verkopers, zij zullen u dan een op maat gemaakte offerte toesturen. 

 

Welke formaten bieden jullie standaard aan?

De 5 verschillende standaard keuringsstickers zijn beschikbaar in 4 verschillende formaten. De formaten waaruit u kunt kiezen zijn, 3 CM, 4 CM, 5 CM en 10 CM.

 

Is het ook mogelijk om op maat gemaakte stickers te bestellen?

Bent u op zoek naar op maat gemaakte keuringsstickers? Stickers met bijvoorbeeld het logo van uw bedrijf of een andere kleur of vorm dan de standaard opties? Wij kunnen de stickers in elke vorm, formaat, CMYK-kleur, aantal of kwaliteit voor u produceren. Een bedrijfslogo en andere bedrijfsinformatie op de stickers kan mensen bijvoorbeeld helpen herinneren door welk bedrijf de machines gekeurd worden. Dit maakt het nog gemakkelijker om een nieuwe afspraak in te plannen. 

Heeft u dus specifieke wensen voor uw keuringsstickers dan kunt u altijd contact opnemen met onze verkoopafdeling. Ook kunnen onze vormgevers u eventueel helpen wanneer u nog geen ontwerp heeft maar wel graag uw keuringsstickers wenst te voorzien van uw logo of om de sticker aan te passen aan uw huisstijl. 

Interesse in op maat gemaakte keuringsstickers, neem dan gerust contact met ons op, dit kan op werkdagen van 9.00-17.30, telefonisch (0165-534026) of via de mail (info@drsticker.nl). Wij helpen u graag verder.

 

keuring-01.png